artist impression multifunctioneel uitvaartcentrum nieuwe eykenduynenYarden start bouw multifunctioneel uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen
Rituele bewassingsruimte, opbaarkamers en horecalounge onder een dak
Met het slaan van de eerste paal startte Yarden Uitvaartorganisatie op 14 juni met de bouw van het Haagse uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen. 

In het nieuwe multifunctionele uitvaartcentrum worden elementen van het voormalige historische pand Hoeve Ysendoorn teruggebracht. Ook krijgt Nieuw Eykenduynen naast ruimtes om afscheid te nemen van een dierbare faciliteiten voor (rituele) bewassingen, opbaringen en horeca. Naar verwachting opent uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen in mei 2019 haar deuren.

Hoeve Ysendoorn
Het Crematorium en het uitvaartcentrum in Hoeve Ysendoorn zijn inmiddels gesloopt. Na uitgebreid onafhankelijk onderzoek naar de mogelijkheden van restauratie bleek slopen de enige realistische optie. De Hoeve was constructief in zeer slechte staat waardoor restaureren niet meer mogelijk was. Het ontwerp van het nieuwe uitvaartcentrum is tot stand gekomen in goed overleg met de gemeente Den Haag. In de nieuwbouw worden elementen uit de historische Hoeve Ysendoorn, waaronder twee oorspronkelijke gevelstenen, teruggebracht.

Multifunctioneel
Yarden bouwt een modern, nieuw multifunctioneel centrum met ruimtes voor plechtigheden, opbaringen en horecafaciliteiten. Het ontwerp is van PKW Architecten en City Designs. In het nieuwe pand komen mogelijkheden die in het oude pand niet mogelijk waren, zoals een extra ruimte speciaal voor rituele bewassingen. Den Haag kent vele culturen en de vraag naar dit soort faciliteiten is groot. Naast de bewassingruimte komt er ook een moderne uitvaartlounge, die gebruikt kan worden om na afloop van een plechtigheid rustig na te praten en herinneringen op te halen. In het nieuwe centrum wordt geen crematieoven meer gerealiseerd, deze functionaliteit is overgeplaatst naar yardenhuis Ockenburgh in Den Haag.

Sabrina Franken, directeur Yarden Uitvaartverzorging: “Den Haag kent een rijke diversiteit aan gemeenschappen met ieder hun eigen gebruiken en gewoontes. Het is de missie van Yarden om voor iedereen een goed afscheid mogelijk te maken. Ik ben dan ook heel trots op deze ontmoetingsplek waar nabestaanden straks aan de hand van hun eigen geloofsovertuiging en uitvaartrituelen afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare.”

Yarden Logo 200

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten en evenementen wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 7 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

 

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.